Afwerking & details

Veilingkanten

Al onze elementen zijn aan de kistzijde standaard rondom voorzien van vellingkanten afm. 10×10 mm, aan de stortzijde alleen aan de boven- en onderzijde.

Stortzijde

De stortzijde wordt standaard onder een stalen rij afgewerkt, andere opties zoals rollen, bezemen of vlinderen behoren ook tot de mogelijkheden. Het vlinderen van de stortzijde is een bewerking die meer en meer wordt toegepast met name bij elementen toegepast in de Food Sector. Vanuit milieu-oogpunt worden de gevlinderde oppervlakten nabehandeld met een hiervoor geschikt verfsysteem.

Kistzijde

Standaard produceren wij onze elementen in betongrijs er zijn echter tal van mogelijkheden om de elementen esthetisch een ander uiterlijk te geven. Zo kunnen wij fabrieksmatig onze bekistingsmallen bekleden met structuurmatten, hierdoor zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. Onze betonelementen laten zich bovendien ook bijzonder goed combineren met andere natuurlijke producten.

NATUURSTEEN GRANULAAT- SILEX

De zichtzijde van onze prefab betonnen elementen kunnen esthetisch ook worden afgewerkt met natuurstenen granulaten ook bekend als silex. Er is een grote variëteit aan kleuren, waarbij het kleureffect van de natuurstenen granulaten ook nog eens beïnvloed kan worden door de achterliggende kleur van het toe te passen cement.

Een oppervlaktevertrager wordt voor het storten op de metalen bekistingstafels aangebracht, vervolgens wordt het mengsel van beton en de natuurstenen granulaten gestort en getrild. Na het ontkisten van het element wordt de oppervlaktevertrager door hogedrukreiniging uitgewassen in een speciaal hiervoor ingerichte wasstraat, zodat de natuurstenen granulaten in reliëf zichtbaar worden.

Wilt u weten wat Tripan voor u kan betekenen?